Поняття та структура національної безпеки України - Завидняк, І.І. (Держава і право, 2010)
Аналізується поняття і структура національної безпеки України у контексті впливу на модель правового регулювання цієї важливої галузі суспільних відносин з точки зору верховенства права.
Ключові слова: верховенство права, державна безпека, конституційність, конституція, національна безпека України, система національної безпеки. Анализируется понятие и структура национальной безопасности Украины в контексте влияния на модель правового регулирования этой важной отрасли общественных отношений с точки зрения верховенства права.

Ключевые слова: верховенство права, государственная безопасность, конституционность, конституция, национальная безопасность Украины, система национальной

безопасности. In the article a concept and structure of national security of Ukraine is analyzed in the
context of influence on the model of the legal regulation of this important area of public relations from the point of view rule of law.
Key words: rule of law, state security, constitutionality, constitution, national security of
Ukraine, system of national security.