Політична система гортистської Угорщини: історико-правовий аспект - Мазурок, І.О. (Держава і право, 2010)
Розглядається історико правовий аспект функціонування політичної системи гортистської Угорщини. Проаналізувавши її основні базові характеристики автор робить

висновок про її авторитарне, а не тоталітарне спрямування та відсутність в ній

сутнісних ознак військової диктатури.

Ключові слова: політична система, авторитаризм, тоталітаризм, військова диктатура. Статья посвящена историко правовым аспектам функционирования политической системы хортистской Венгрии. Проанализировав ее основные базовые характеристики, автор делает вывод про ее авторитарную, а не тоталитарную направленность и отсутствие в ней сущностных признаков военной диктатуры.

Ключевые слова: политическая система, авторитаризм, тоталитаризм, военная

диктатура. The article is devoted to the historical legal aspect of chartist power realization in the
period from 1939 up to 1944 in Transcarpathia (as a part of Hungarian state). Analyzing some
normative and archive documents, the author makes a conclusion about its authoritarian but
not totalitarian direction and the main features of military dictatorship absence.
Key words: political system, authoritarianism, totalitarianism, military dictatorship.