Система державних органів, які беруть участь у вирішенні питань громадянства пострадянських країн: порівняльний аналіз - Суржинський, М.І. (Держава і право, 2010)
У статті, на основі аналізу чинного законодавства держав республік колишнього
СРСР, розкриваються особливості системи органів, які беруть участь у вирішенні питань громадянства та наводяться їх повноваження.
Ключові слова: громадянство; органи, які беруть участь у вирішенні питань громадянства; повноваження. В статье, на основе анализа действующего законодательства государств и республик бывшего СРСР, раскрываются особенности системы органов, ведающими делами о гражданстве и их полномочия.

Ключевые слова: гражданство; органы, ведающие делами о гражданстве; полномочия. The article is based on an analysis of current legislation of USSR former republics; the
peculiarities of authorities on citizenship matters and their powers are described.
Key words: citizenship; authorities on citizenship matters; powers.