Корпоративні права держави й територіальних громад, державні і комунальні підприємства як об’єкти управління державною та комунальною власністю - Кравчук, О.О. (Держава і право, 2010)
Розглядаються деякі проблеми правового регулювання управління корпоративними
правами держави і територіальних громад, державними і комунальними підприємствами. Проаналізоване поняття корпоративних прав держави та територіальних громад, встановлене його значення, та значення цих корпоративних прав, державних і комунальних підприємств як об’єктів управління державною та комунальною власністю. Зроблені висновки щодо вдосконалення правового регулювання в цій сфері. Рассматриваются некоторые проблемы правового регулирования управления корпоративними правами государства и территориальных общин, государственными и коммунальными предприятиями. Проанализировано понятие корпоративних прав государства и территориальных общин, встановлено его значение и значение данных корпоративних прав, государственных и коммунальных предприятий как объектов управления государственной и коммунальной собственностью. Сделаны выводы по усовершенствованию правового регулирования в данной сфере. The article examines some problems of legal regulation of management of corporate rights of the state and of the territory communities, state and communal enterprises. The concept of corporate rights of the state and of territory communities is analyzed, its value and the value of this corporate rights, state and comunal enterprises as objects of management of state and communal property is set. Conclusions and suggestions for ways of improving regulatory and legal support of management of corporate rights of the state and of the territory communities and of state and communal enterprises are made.