Проблеми правового забезпечення процедури державного нагородження в Україні - Гайовий, В.І. (Держава і право, 2010)
Досліджується деякі проблемні аспекти процедури державного нагородження,
зокрема, порядок представлення до нагородження, порядок подання документів особи, що представляється до нагороди, звертається увага на розмежування повноважень Президента України і Комісії державних нагород та геральдики при Президентові України при ухваленні остаточного рішення щодо нагородження. Исследуются некоторые проблемные аспекты процедуры государственного награждения, в частности, порядок представления к награждению, обращается внимание на порядок представления документов лица, которое представляется к награде, а также разграничения полномочий Президента Украины и Комиссии государственных наград и геральдики при Президенте Украины при принятии окончательного решения относительно награждения. Some problem aspects of the state rewarding procedure, in particular, the order of presentation to the rewarding, the main attention is paid to the order of presentation of the person»s documents, who is represented to the award, and also the differentiating of powers of the President of Ukraine and the Commission of the State Awards and Heraldry by the President of Ukraine by making final decision concerning rewarding, are probed in the article.