Дострокове припинення повноважень Голови Верховної Ради України: особливості конституційно-правового регулювання - Олькіна, О.В. (Держава і право, 2010)
Розглядається порядок дострокового припинення повноважень Голови Верховної
Ради України, яке може відбуватись шляхом відкликання з посади, дострокового припинення його депутатських повноважень або розпуску усього складу парламенту. Рассматривается порядок досрочного прекращения полномочий Председателя Вер
ховной Рады Украины, которое может произойти в силу отзыва с должности, прекращения его депутатских полномочий или роспуска всего состава парламента. This article describes how the early termination of office of the Chairman of the Verkhovna Rada of Ukraine, that can occur because of recall from the office, ending of his parliamentary powers, or the dissolution of the parliament.