Оптимізація системи міжнародного і національного законодавства з питань запобігання насильству в сім’ї - Бабенко, О.Е. (Держава і право, 2010)
Аналізується система міжнародних правових актів і законодавства України у сфері протидії різноманітним проявам сімейного та гендерного насильства. На основі дослідження правової бази діяльності суб’єктів влади з попередження насильства в сім’ї сформульовано пропозиції з оптимізації системи нормативних актів за рівнями управління, що передбачає їх розподіл на наднаціональний (міжнародний), національний і місцевий (регіональний) рівні. Анализируется система международных правовых актов и законодательства Украины в сфере противодействия различным проявлениям семейного и гендерного насилия. На основе исследования правовой базы деятельности субъектов власти по предупреждению насилия в семье сформулированы предложения по оптимизации системы нормативных актов по уровням управления, что предусматривает их разделение на наднациональный (международный), национальный и местный (региональный) уровни. In article the system of international legal certificates and legislation of Ukraine in the field of counteraction to different displays of domestic and gender violence is analyzed. On the basis of research of legal base of activity of subjects of power on warning of violence in family the suggestions are formulated on optimization of the system of normative certificates on the levels of management, that is foreseen by their division on the international (global), national and local (regional) levels.