Принцип гласності і відкритості судового розгляду: теорія, історія та перспективи розвитку - Тимченко, Г.П. (Держава і право, 2010)
Здійснена спроба дослідження в історико-правовому та теоретичному контексті доктрини принципу гласності та відкритості судового розгляду. Автор дійшов висновку про необхідність розробки нових підходів до розуміння гласності як принципу здійснення процесуальної діяльності. Предпринята попытка исследования в историко-правовом и теоретическом контексте доктрины принципа гласности и открытости судебного разбирательства. Автор приходит к выводу о необходимости выработки новых подходов к пониманию гласности как принципа осуществления процессуальной деятельности. In work research attempt in an istoriko-legal and theoretical context of the doctrine of a principle of publicity and a proceeding openness is undertaken. The author comes to a conclusion about necessity of development of new approaches to understanding of publicity as principle of realisation of remedial activity.