«Адміністративний процес» та «адміністративна юрисдикція»: співвідношення понять - Довгань, Т.М. (Держава і право, 2010)
Висвітлюється питання співвідношення понять «адміністративний процес» та
«адміністративна юрисдикція». Зокрема, розглядається структура адміністративного процесу та юридична природа адміністративної юрисдикції. Висвітлюються думки українських адміністративістів з точки зору широкого та вузького розуміння адміністративного процесу.
Дається характеристика змісту адміністративної юрисдикції як одного із важливих та ефективних засобів захисту прав громадян. Рассматриваются теоретические вопросы соотношения понятий «административный процесс» и «административная юрисдикция». Анализируется структура административного процесса и юридической природы административной юрисдикции. The theoretical questions of correlation of concepts «administrative process» and
«administrative jurisdiction» are examined in this article, the structure of administrative process and legal nature of administrative jurisdiction is analysed.