Свобода заповіту та право спадкування обов’язкової частки: правовий аспект - Павлюк, Н.М. (Держава і право, 2010)
Розглядається питання реалізації права на заповіт фізичними особами, що безпосередньо залажить від встановлених у законодавстві меж свободи заповіту та права спадкування обов’язкової частки. Расматривается вопрос о реализации права на завещание физическими лицами, что непосредственно зависит от указанных в законодательстве границ свободы завещания и права наследства обязательной доли. The issues of the law implementation due to the will by the individuals that directly depends on the established by law the will freedom restrictions as will as the inheritance right of the obligatory portion in the distribution are highlighted.