Особливості процесу наукового дослідження речового права - Харченко, Г.Г. (Держава і право, 2010)
Розкриваються особливості пізнавального процесу, які потрібно враховувати при науковому досліджені речового права як самостійного об’єкта. На думку автора, у наукових висновках завжди відображаються суб’єктивізм дослідника та специфіка природи об’єкта, що досліджується. Раскрываются особенности познавательного процесса, которые следует учитывать при научном исследовании вещного права как самостоятельного объекта. По мнению автора, в научных выводах всегда отражаются субъективизм исследователя и специфика природы исследуемого объекта. The article describes the features of the cognitive process, which should be considered in the scientific study of property (things) law as an independent object. The author believes that researcher subjectivity and specific of nature of the investigated object are always reflected in scientific conclusions.