Управління майновими правами дітей за цивільним та сімейним законодавством України - Коваль, О.П. (Держава і право, 2010)
Розглядається питання управління майновими правами дітей за допомогою використання конструкції довірчого управління. Структуру статті складає 2 частини: перша, щодо управління майном дітей їх батьками, а друга – органами опіки та піклування. Наводяться приклади законодавчих змін, за допомогою яких довірче управління майном в опікунській сфері набуло б більшого поширення в України. Рассматривается вопрос управления имущественнми правами детей с помощью использования конструкции доверительного управления. Структура статьи состоит из 2 частей: первая касается управления имуществом детей их родителями, а вторая – органами опеки и попечительства. Приводятся примеры законодательных изменений, с помощью которых доверительное управление имуществом в опекунской сфере приобрело бы большего применения в Украине. In the article the author discusses management of property rights of children through the usage of trust management construction. Structure of the article consists of 2 parts: the first relates to the asset management of children by their parents, and the second by the the guardianship authorities. Article also includes examples when trust management gains more application in tutorial sphere by the means of legislative changes in Ukraine.