Порядок вибору форми, предмет і строки розв’язання податкових спорів в Україні та деяких зарубіжних країнах - Тильчик, В.В. (Держава і право, 2010)
Розглядається порядок вибору форми оскарження платником податків рішень, дій та бездіяльності посадових осіб податкових органів у досудовому порядку. Проводиться порівняльно-правовий аналіз предметів і строків розв’язання податкових спорів в Україні та розвинених країнах світу та визначаються перспективні шляхи вдосконалення правового регулювання цих питань в Україні. Рассматривается порядок выбора формы обжалования налогоплательщиком решений, действий и бездеятельности должностных лиц налоговых органов в досудебном порядке. Проводится сравнительно-правовой анализ предметов и сроков решения налоговых споров в Украине и развитых странах мира и определяются перспективные направления усовершенствования этих вопросов в Украине. This article describes how to choose the form of appeal by the taxpayer decisions, actions and inaction of tax officials in the pretrial order. A comparative analysis of legal subjects and the time required for tax disputes in Ukraine and the developed world, and identifies promising directions to improve these issues in Ukraine.