Правові питання вдосконалення регіонального екологічного контролю в Україні - Стрельник, В.В. (Держава і право, 2010)
Розглянуто необхідність вдосконалення деяких теоретикоправових аспектів регіонального екологічного контролю, заснованих на принципах басейнового підходу, застосування яких обґрунтовується екологічним значення природно-географічних районів України. Рассмотрена необходимость усовершенствования некоторых теоретико-правовых аспектов регионального экологического контроля, основанных на принципах бассейнового подхода, применение которых обосновывается экологическим значением природно-географических районов Украины. The necessity of improvement of some theoretical and legal aspects of regional environmental monitoring based on the principles of river basin approach, application which determined the ecological value of natural and geographical regions of Ukraine.