Наукові засади розвитку інституту юридичної риторики: в контексті теорії юридичної аргументації - Олійник, О.Б. (Держава і право, 2010)
Саме аргументація в юридичній риториці є одним із ключових компонентів, який
позначається на результативності та якості юридичного дискурсу. Тому для наукового
дослідження юридичної риторики як науким провідне значення має вивчення теорії
юридичної аргументації, як складової загальної теорії аргументації. Именно аргументация в юридической риторике является одним из ключевых компонентов, который проявляет себя в результативности и качестве юридического дискурса. Поэтому для научного исследования юридической риторики как науки приоритетное значение имеет изучение теории юридической аргументации, как составляющей общей теории аргументации. The argument in legal rhetoric is one of key components who prover in productivity and quality of a legal discourse. Therefore for scientific research of legal rhetoric science priority has studyind of the legal argument, as making general of the argument.