Становлення та розвиток сучасних концепцій місцевого самоврядування в Україні та країнах-членах ЄС - Бойко, Ю.В. (Держава і право, 2010)
Розглянуто існуючі теорії місцевого самоврядування. Відображена періодизація і
зроблено аналіз основних концепцій місцевого самоврядування в зарубіжній та
українській науці. Рассмотрены существующие теории местного самоуправления. Отображена периодизация и осуществлен анализ основных концепций местного самоуправления в зарубежной и украинской науке. The existent theories of local selfgovernment are considered. A division into periods and carried out analysis of basic conceptions of local selfgovernment is carried out in foreign and Ukrainian science.