Кримінально-правова характеристика конститутивних ознак поняття «злочинна організація» - Щедров, І.В. (Держава і право, 2010)
Аналізуються проблеми визначення сутності злочинної організації як найбільш небезпечної форми співучасті у злочині шляхом дослідження її конститутивних ознак, встановлених на законодавчому рівні. Доведено, що конститутивними ознаками злочинної організації є ієрархічна структура; спеціальна мета, передбачена ч. 4 ст. 28 Кримінального кодексу України, та стійкість. Анализируются проблемы определения сущности преступной организации как наиболее опасной формы соучастия в преступлении путем исследования ее конститутивных признаков, установленых на законодательном уровне. Доказано, что конститутивными признаками преступной организации являются иерархическая структура; специальная цель, предусмотренная ч. 4 ст. 28 Уголовного кодекса Украины, и устойчивость. The article analyzes the problem of determining the nature of the criminal organization as the most dangerous form of complicity in a crime through examining its constituent signs that are established on the legislative level. It is wellproven that constituent signs of the criminal organization are hierarchical structure; special purpose foreseen by part 4 of the article 28 of the Criminal Code of Ukraine, and stability.