Незалежна самоврядна профспілка «солідарність»: політико-історичні передумови створення - Струтинський, В.Є. (Держава і право, 2010)
Аналізуються політикоісторичні передумови виникнення у Польщі суспільно-політичного конфлікту 19801981 рр., який спричинив формування незалежної від ПОРП самоврядної профспілки «Солідарність». Анализируются политикоисторические предпосылки возникновения в Польше общественно-политического конфликта 1980-1981 гг., который способствовал формированию независимого от ПОРП самоуправляемого профсоюза «Солидарность». In the article we analyze political and historical preconditions of rise of the social and political conflict in Poland in 1980-1981 that caused formation of the independent selfgoverning trade union «Solidarity».