Етнополітична інтеграція на пострадянському просторі: проект союзу Росії, України та Білорусі - Вітман, К.М. (Держава і право, 2010)
Продовжується вивчення процесів етнополітичної дезінтеграції та інтеграції. Дезінтеграція СРСР призвела до розпаду наддержави, однак започаткувала низку інтеграційних процесів на пострадянському просторі. Об’єктом вивчення є етнополітична інтеграція в межах проекту формування єдиної держави на терені Росії, України та Білорусі, запропонованого російською стороною. Продолжается изучение процессов этнополитической дезинтеграции и интеграции. Дезинтеграция СССР привела к распаду сверхдержавы, но положила начало ряду интеграционных процессов на постсоветском пространстве. Объектом изучения является этнополитическая интеграция в рамках проекта формирования единого государства на пространствах России, Украины и Беларуси. Interrelationship between the processes of ethnopolitical decomposition and fusion are studied in the article. The USSR decomposition led to the superstate collapse, but at the same time it started the fusion processes in postsoviet region. Ethnopolitical fusion in the Russian project of single state formation on the territories of Russia, Ukraine, Byelorussia is studied.