Європейські моделі регіонального розвитку - Іжа, М.М. (Держава і право, 2010)
Проаналізовано особливості здійснення політики регіонального розвитку в європейських країнах, розглянуто основні концепції розвитку регіонів та напрями реалізації регіональної політики ЄС. Визначено чинники, які слід враховувати при розробці регіональної політики в Україні. Проанализированы особенности осуществления политики регионального развития в европейских странах, рассмотрены основные концепции развития регионов и направления реализации региональной политики ЕС. Определены факторы, которые следует учитывать при разработке региональной политики в Украине. The article analyses the specific of realization regional development policy in the Europaen countries. It examines the main conception of regional development and the main direction of the EU regional policy. The factors to take into account for the Ukrainian regional policy are defined.