Дослідження глобалізаційних процесів вітчизняними вченими - Співак, В.М. (Держава і право, 2010)
Аналізуються окремі праці вітчизняних учених у сфері дослідження проблематики глобалізаційного розвитку. Розглянуті головні положення наукових поглядів авторів у вивченні процесів трансформації держави, суспільства, інститутів політики та права. Обгрунтовано пріоритети політичної інституціоналізації сучасного світу на засадах гуманізації, інтелектуалізації та соціалізації. Анализируются отдельные работы отечественных ученых в области исследования проблематики глобализационного развития. Рассмотрены главные положения научных взглядов авторов в изучении процессов трансформации государства, общества, институтов политики и права. Обосновано приоритеты политической институционализации современного мира на основе гуманизации, интеллектуализации и социализации. Separate works of domestic scientists in area research problematics of globalization development are analyzed. The main positions of scientific views of authors in studying of processes of transformation of the state, a society, policy and right institutionalization are considered. It is proved priorities political institute the modern world on the basis of a humanization, intellectualization and socialization.