Адаптація досвіду країн Центральної Європи у контексті євроінтеграційних прагнень України - Теутуляк, В.А. (Держава і право, 2010)
Проаналізовані важливі аспекти адаптації позитивного досвіду деяких країн Центрально-Східної Європи у контексті євроінтеграційних прагнень України. Досліджується досвід фінансової стратегії Польщі у контексті інтеграційних зусиль, аналізуються питання транскордонного співробітництва між Україною та Румунією як важливого адаптаційного інструменту у контексті європейських прагнень нашої країни. Проанализированы важные аспекты адаптации положительного опыта некоторых стран Центрально-Восточной Европы в контексте евроинтеграционных устремлений Украины. Исследуется опыт финансовой стратегии Польши в контексте интеграционных усилий, анализируются вопросы трансграничного сотрудничества между Украиной и Румынией как важного адаптационного инструмента в контексте европейских устремлений нашей страны. The important aspects of adaptation of a positive experience of several countries of Central-Eastern Europe within the scope of Eurointegration aspirations of Ukraine are analyzed in the article. In the article the experience of the financial strategy of Poland within the scope of integration efforts is researched. The issue of transborder cooperation between Ukraine and Romania is analyzed as an important instrument of adaptation within the European aspirations of our country.