Політична система і демократія в Україні: до проблеми співвідношення - Косахівська, О.В. (Держава і право, 2010)
Аналізуються проблеми співвідношення політичної системи і демократії в Україні. Розглядається світовий досвід демократичного імперативу, зокрема ліберальна демократія, соціальна демократія, плюралістична демократія та ін., а також можливості їх заровадження в політичній системі сучасної України. Анализируются проблемы соотношения политической системы и демократии в Украине. Рассматривается мировой опыт демократического императива, в частности либеральная демократия, социальная демократия, плюралистическая демократия и др., а также возможности их функционирования в политической системе современной Украины. The article analyzes the problem of the relationship of the political system and democracy in Ukraine. We consider the global experience of the democratic imperative, especially liberal democracy, social democracy, pluralist democracy and others, as well as their ability to function in the political system of modern Ukraine.