Історичний процес становлення окремої думки судді як інституту в кримінальному судочинстві України - Чередніченко, О.С. (Держава і право, 2010)
Досліджується виникнення та розвиток інституту окремої думки судді. Автор проводить аналіз механізму реалізації окремої думки судді в кримінальному процесі на різних етапах її формування та вносить пропозиції по вдосконаленню даного інституту в кримінальному процесі України. Исследуется возникновение и развитие института особого мнения судьи. Автор проводит анализ механизма реализации особого мнения судьи в уголовном процессе на разных этапах его формирования и вносит предложения по совершенствованию данного института в уголовном процессе Украины. In this article the emergence and the development of the institute separate opinion of judge are investigate. An author provides analysis of mechanism of separate opinion of judge in the criminal process at various stages of formation and makes suggestions for improvement this institute in Criminal Process of Ukraine.