Забезпечення Україною належної законодавчої бази у сферах міграції та притулку відповідно до стандартів ЄС - Макаруха, З.М. (Держава і право, 2010)
Досліджено законодавчу базу України в міграційній сфері, а також її відповідності європейським стандартам. Звернено увагу як на прогресивні положення українського законодавства у вказаній сфері правового регулювання, так і його недоліки. Исследовано законодательную базу Украины в миграционной сфере, а также её соответствия европейским стандартам. Обращено внимание как на прогрессивных положениях украинского законодательства в указанной сфере правового регулирования, так и на его недостатках. The article is devoted to investigation of the Legal basis of Ukraine in sphere of migration, particularly its correspondence to the EU standards. The main object of the investigation is analysis of progressive provisions of the legislation and its weaknesses.