Відшкодування збитків: теоретичні проблеми розуміння у сфері захисту цивільних прав та інтересів - Підлубна, Т.М. (Держава і право, 2010)
Розглянуто та проаналізовано складові частини (елементи) відшкодування збитків
як одного з найбільш застосовуваний способів захисту цивільних прав та інтересів. Надано визначення даної правової категорії.
Ключові слова: захист цивільних прав та інтересів, збитки, відшкодування
збитків, спосіб захисту, упущена вигода Рассмотрено и проанализированы составные части (элементы) возмещение убытков как одного из наиболее применяемых способов защиты гражданских прав и интересов. Предоставлено определения данной правовой категории.

Ключевые слова: защита гражданских прав и интересов, ущерб, возмещение

убытков, способ защиты, упущенная выгода. In this article component parts (elements) of reimbursement of losses are considered and
analysed as one of most applied methods of defence of civil laws and interests. The decision
of this legal category is given..
Key words: the protection of civil rights and interests, harm, reimbursement of losses, the
ways of protection, loss of profit.