Сутність терміна «клопотання» y кримінальному процесі України - Смагіна, Д.В. (Держава і право, 2010)
Розглядаються проблеми змісту терміну «клопотання», визначення ознак даного поняття та його значення для кримінального процесу.

Ключові слова: клопотання, процесуальні дії та рішення, права та законні

інтереси. Рассматриваются проблемы содержания термина «ходатайство», определения признаков данного понятия и его значения для уголовного процесса.

Ключевые слова: ходатайство, процессуальные действия и решения, права и

законные интересы. In the article the problems of maintenance of term are examined «application»,
decisions of signs of this concept and his value for criminal process.
Key words: application, judicial actions and decisions, rights and legal interests.