Актуальні питання реалізації іпотечних зобов'язань в нотаріальному процесі - Круковес, Н.В. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена теоретичному дослідженню важливості використання існуючих механізмів превентивної юстиції та дієвості правозахисної функції нотаріату.
Доведено, що нотаріус як гарант превентивності правовідносин реалізує свої правозахисні функції не лише на стадії реалізації іпотечних зобовязань, шляхом вчинення виконавчого напису на борговому документі, а і на стадії узгодження та викладення всіх
істотних умов договору.
Ключові слова: нотаріат; правозахисна функція нотаріату; виконання зобовязань; превентивна юстиція. Статья посвящена теоретическому исследованию необходимости использования

существующих механизмов превентивной юстиции и действенности правозащитной

функции нотариата. Доказывается, что нотариус как гарант превентивности правоотношений реализует свои правозащитные функции не только на стадии реализации

ипотечных обязательств, в связи с совершением исполнительной надписи на долговом

документе, а и на стадии согласования и изложения всех существенных условий договора.

Ключевые слова: нотариат; правозащитная функция нотариату; исполнение обязательств; превентивная юстиция. This article is dedicated into theoretical research of importance in using special mechanism of prevention justitia and acting law defender functions of notoriety. It is argued that
notaries as a guaranty of prevention law relation realizes his law defender functions not only
on the stage of realization ipothek obligations, making performance inscription on the duty
document, but on the stage of consenting and stating all existence conditions of contract.
Key words: notoriety, law defender function of notaries, making obligations, prevention
justitia.