Соціально-економічні та правові передумови формування і розвитку ринку азартних ігор в Україні - Дюба, Г.М. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена висвітленню передумов формування та розвитку сфери
азартних ігор в Україні. Проаналізовані історичні показників існування ринку гральних
послуг. Розкриваються нагальні проблеми даної сфери господарювання. Запропоновано
найбільш ефективні шляхи виходу із ситуації, що склалася у цій сфері підприємницької
діяльності. Ключові слова: соціально економічні передумови, правове регулювання, азартні
ігри, гральний бізнес, контроль. Статья посвящена освещению предпосылок формирования и развития сферы

азартных игр в Украине. Проанализированы исторические показатели существования

рынка игровых услуг. Раскрываются неотложные проблемы данной сферы ведения хозяйства. Предложены наиболее эффективные пути выхода из ситуации, которая сложилась в этой сфере предпринимательской деятельности.

Ключевые слова: социально экономические предпосылки, правовое регулирование,

азартные игры, игровой бизнес, контроль. The article is devoted illumination of pre conditions of forming and development of
sphere of reckless games in Ukraine. The historical indexes of existence of market of playing
services are analysed. The urgent problems of this sphere of menage open up. The most effective ways of exit are offered from a situation which was folded in this sphere of entrepreneurial activity.
Key words: socio economic pre conditions, legal adjusting, reckless games, playing business, control.