Актуальні питання удосконалення інституту міжнародного усиновлення - Кухар, А.О. (Держава і право, 2010)
Підіймаються питання, пов’язані з актуальними проблемами регулювання правовідносин міжнародного усиновлення в контексті адаптації законодавства України
до міжнародних стандартів в даній сфері. Основну увагу приділено перспективам ратифікації Україною Європейської конвенції про усиновлення та Гаазької конвенції про
захист дітей та співробітництво у галузы міжнародного усиновлення.
Ключові слова: міжнародне усиновлення, усиновлення з іноземним елементом. Поднимаются вопросы, связанные с актуальными проблемами регулирования правоотношений международного усыновления в контексте адаптации законодательства Украины к международным стандартам в данной сфере. Основное внимание уделено анализу перспектив ратификации Украиной Европейской конвенции об усыновлении

и Гаагской конвенции о защите детей и сотрудничестве в отношении иностранного

усыновления.

Ключевые слова: международное усыновление, усыновление с иностранным элементом. The article is devoted to the actual issues of regulating the legal relations of international adoption concerning the adaptation of Ukrainian legislation to international standards in
this field. The author analyses the perspective of ratification by Ukraine of European
Convention on the Adoption of Children and The Hague Convention on Protection of Children
and Cooperation in Respect of Intercountry Adoption.
Key words: international adoption, adoptions with a foreign element.