Громадський екологічний контроль як інститут екологічного права: поняття та особливості - Федоровська, О.Б. (Держава і право, 2010)
Досліджується правова природа громадського екологічного контролю та його

місце у системі екологічного права України. Проводиться співставлення права громадян на здійснення громадського екологічного контролю з іншими екологічними правами.

Наводиться визначення громадського екологічного контролю. Визначені основні риси

правового інститут громадського екологічного контролю.

Ключові слова: громадський екологічний контроль; правовий інститут; екологічні

права. В статье исследуется правовая природа общественного экологического контроля и

его место в системе экологического права Украины. Проводится сопоставление права

граждан на осуществление общественного экологического контроля с другими экологическими правами. Приводится определение общественного экологического контроля.

Определены основные черты правового института общественного экологического

контроля.

Ключевые слова: общественный экологический контроль; правовой институт;

экологические права. In the article legal nature of public ecological inspection and his place is probed in the
system of ecolaw of Ukraine. Comparison of right for citizens is conducted on realization of
public ecological inspection with other ecolaws. A decision over of public ecological inspection is brought. The basic lines of legal institute of public ecological inspection are certain.
Key words: public ecological control; institute of law; ecorights.