Обставина, що виключає злочинність діяння: поняття та юридична природа - Аніщук, В.В. (Держава і право, 2010)
Досліджується поняття та юридична природа обставини, що виключає злочинність діяння. Визначено основні ознаки, які характеризують дане поняття.

Ключові слова: обставина, що виключає злочинність діяння; єдність умов; виключення суспільної небезпеки; виключення протиправності; виключення кримінальної

відповідальності. Исследуется понятие и юридическая природа обстоятельства, которое исключает преступность деяния. Определены основные признаки, которые характеризуют

данное понятие.

Ключевые слова: обстоятельство, которое исключает преступность деяния;

единство условий; исключение общественной опасности; исключение противоправности; исключение криминальной ответственности. The definition and legal nature of circumstance excluding criminality of an act is investigated in the article. Features basic signs which characterize this concept. Key words: circumstance excluding criminality of an act, unity of terms, exception of public danger, exception of unlegality, exception of criminal responsibility.