Механізм застосування положень міжнародних правозахисних документів y внутрішньодержавних пpaвoвiднocинax - Руднєва, О.М. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена проблемам імплементації міжнародних договорів із захисту

прав людини до національного законодавства країн-учасниць. На основі світової та

вітчизняної науки й практики досліджуються різні аспекти виконання норм міжнародних договорів з прав людини.

Ключові слова: права людини, імплементація, міжнародні договори. Статья посвящена проблемам имплементации международных договоров по защите прав человека в национальное законодательство государств-участников. Основываясь на мировой и отечественной науке и практике исследуются различные аспекты исполнения норм международных договоров по правам человека.

Ключевые слова: права человека, имплементация, международные договоры. The article is devoted to the issues of the implementation international human rights
treaties into the national legislation of State parties. On the basis of the world and domestic
science and practice the different aspects of execution international norms of the human rights
treaties are researched.
Key words: human rights, implementation, international norms.