Методи і засоби сучасної миротворчості та основні тенденції їх розвитку - Панченко, Л.Є. (Держава і право, 2010)
Досліджуються методи і засоби сучасної миротворчої діяльності в еволюційній динаміці; наводяться погляди науковців стосовно класифікації типів миротворчої діяльності; аналізується роль та значення Статуту Ліги Націй, Статуту ООН та інших міжнародних конвенцій відносно вдосконалення нормативного регулювання зазначеної діяльності; приводяться основні тенденції розвитку миротворчості. Исследуются методы и способы современного миротворчества в эволюционной динамике; приводит идеи ученых-теоретиков относительно классификации типологии миротворческой деятельности; анализируется роль и значение Устава Лиги Наций, Устава ООН и других международных конвенций относительно совершенствования нормативного регулирования упомянутой деятельности; указываются основные тенденции развития миротворчества. The author researches the ways and methods of contemporary peacemaking in the evolution dynamics, gives famous scientists’ concepts as for the classification of peacemaking types, analyses the importance of Charter of the League of Nations, UN Charter and other international conventions relating to the improvement of norm regulation peacekeeping activity, points out fundamental tendencies of the peacemaking development.