Екологічне оподаткування як інструмент в міжнародно-правовому регулюванні торгівлі - Синчанський, С.О. (Держава і право, 2010)
Аналізується позитивний досвід застосування екологічного оподаткування іноземними державами. Наведені цікаві приклади та теоретичні узагальнення щодо конкретних дій держав направлених на захист навколишнього природного середовища в галузі оподаткування. Робота містить практичні рекомендації щодо регулювання екологічного оподаткування в Україні з огляду на позитивний досвід застосування екологічного оподаткування іноземними державами. Анализируется позитивный опыт применения экологического налогообложения иностранными государствами. Приведенные интересны примеры и теоретические обобщения относительно конкретных действий государств направленных на защиту окружающей природной среды в ситеме налогообложения. Работа содержит практические рекомендации относительно регуляции экологического налогообложения в Украине, учитывая позитивный опыт применения экологического налогообложения иностранными государствами. There is an analysis of positive experience of application of ecological taxation the foreign states in the article. The resulted interesting examples and theoretical generalizations in relation to the concrete actions of the states directed on defence of natural environment in branch of taxations. The article contains practical recommendations in relation to adjusting of ecological taxation in Ukraine, taking into account positive experience of application of ecological taxation the foreign states.