Правова природа міжнародних стандартів захисту соціальних та економічних прав засуджених - Ляхівненко, С.М. (Держава і право, 2010)
Досліджено правову природу міжнародних стандартів захисту соціальних та економічних прав ув’язнених. Визначено поняття та з’ясовано сутність міжнародних стандартів. Проаналізовані витоки міжнародних стандартів у сфері захисту прав людини. Запропоновано авторський підхід до розуміння правової природи стандартів захисту соціальних та економічних прав засуджених через договірний характер міжнародного права, що склався у ході багаторічної практики міждержавного співробітництва. Исследуется правовая природа международных стандартов защиты социальных и экономических прав заключенных. Определенно понятие и выяснена сущность международных стандартов. Проанализированы истоки международных стандартов в сфере защиты прав человека. Предложен авторский подход к пониманию правовой природы стандартов защиты социальных и экономических прав осужденных через договорный характер международного права, который сложился в ходе многолетней практики межгосударственного сотрудничества. The article is devoted research of legal nature of international standards of defence of social and economic rights for prisoners. The concept of standard is certain, essence of international standards is found out. The sources of international standards are analysed in the field of defence of human rights. Author approach is offered to understanding of legal nature of standards of defence of social and economic rights condemned through contractual character of international law, which was folded during longterm practice of intergovernmental collaboration.