Місце організації з безпеки і співробітництва в Європі у системі європейського міжінституційного співробітництва - Кубієвич, С.П. (Держава і право, 2010)
Здійснюється аналіз деяких юридичних аспектів діяльності Організації з безпеки і співробітництва в Європі в системі європейського співробітництва. Особлива увага приділена питанням дослідження форм, механізмів і напрямів співробітництва Організації з безпеки і співробітництва в Європі з іншими міжнародними організаціями та інститутами в Європі. Крім цього, у статті було зроблено спробу визначити місце і роль ОБСЄ у зміцненні системи взаємодії з іншими європейськими організаціями та інститутами. Анализируются некоторые юридические аспекты деятельности Организации по безопасности и сотрудничеству в Европе в системе европейского сотрудничества. Особое внимание уделено вопросам исследования форм, механизмов и направлений сотрудничества ОБСЕ с другими международными организациями и институтами в Европе. Помимо этого, была сделана попытка определить место и роль ОБСЕ в укреплении системы взаимодействия с другими европейскими организациями и институтами. The article provides an analysis of some legal aspects concerning OSCE activity in a system of an European inter-organizational and inter-institutional cooperation. A certain concern is paid to researching of forms, mechanisms and functions of cooperation between the OSCE and other international organizations, as well institutions. Besides, there was made an effort of determining place and role of the OSCE in enhancing system of an European inter-organizational and inter-institutional cooperation.