Ювiлей Чардьза Дарвiна в медальєрному мистецтвi - Блюм, Я.Б.; Барштейн, В.Ю. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Знаменну для всієї біологічної науки подію — 200-річчя від дня народження Чарльза Роберта Дарвіна (1809–1882) — світова наукова спільнота відзначатиме 12 лю того 2009 року. Він не став ані лікарем, ані священиком, проте ввійшов у історію як видатний натураліст, мандрівник, основоположник еволюційного вчення.