Церква і секта у спадщині В’ячеслава Липинського та Михайла Грушевського - Кондратик, Л. (Культура народов Причерноморья, 2004)
У статті аналізуються опозиційні підходи В. Липинського і М. Грушевського до питання про соціальні й культурні підстави секти, її суспільну дієвість у порівнянні з церквою. В статье анализируются опозиционные подходы В. Липинского и М. Грушевского к вопросу о социальных и культурных основаниях секты, ее общественной действенности в сравнении с церковью. V. Lypynsky's and M. Grushevsky's opposite approaches about social and cultural aspects of sect its social significance in comparison with church are analyses in this article.