Національна еліта в українському суспільстві - Атаманюк, З.М. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Проблема еліти в наш час постає в соціально-філософському, філософсько-етичному, політичному,
економічному аспектах. Історія розвитку людської цивілізації переконливо доводить величезну рушійну силу еліти як кращих представників суспільства. Сьогодення потребує кваліфікованої еліти, здатної насичувати владні структури, забезпечувати розв'язання завдань національного розвитку і формування держави, здатної вийти на світовий рівень.