Тюркий тиллерде табили муреккеп джумлелернипъ инкишафы - Асанова, З. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Рассматривается история формирования сложноподчинённых предложений на основе исследований А.З. Абдуллаева. Освещается вопрос определения сложноподчинённого предложения в тюркских языках, а также в современном крымскотатарском языке. Розглядається історія формування складнопідрядних речень на основі дослідження А.З. Абдуллаєва, висвітлюється питання визначення складнопідрядного речення в сучасній кримськотатарській мові. In this article we consider the history of formation of the Complex Sentences оn the base of A.Z. Abdullaev`s research works. We revealed the question of definition of Complex Sentence in modern Crimean Tatar language.