Проблемы внедрения электронного денежного обращения в банковскую систему Украины - Ким, Л.А. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье рассмотрен один из аспектов электронного денежного обращения в банковской системе Украины на примере банка СФ АБ "Киевская Русь". Проанализированы банковские показатели в связи с использованием электронных пластиковых карт. Деятельность, связанная с эмиссией, обслуживанием электронных пластиковых карт изложена на основе нормативно-правовых актов, регулирующих указанную деятельность. В связи с возрастающей ролью электронных платежных систем, в статье приведена структура и виды электронных пластиковых карт, показаны возможности расширения применения их в качестве средства платежа. У статті розглянутий один з аспектів електронного грошового звернення в банківській системі України на прикладі банку СФ АБ "Київська Русь". Проаналізовані банківські показники у зв'язку з використанням електронних пластикових карт. Діяльність, пов'язана з емісією, обслуговуванням електронних пластикових карт викладена на основі нормативно-правових актів, регулюючих вказану діяльність. У зв'язку із зростаючою роллю електронних платіжних систем, в статті приведена структура і види електронних пластикових карт, показані можливості розширення застосування їх як засіб платежу. In the article one of aspects of electronic money circulation is considered in the banking system of Ukraine on the example of bank "Kyivska Rus". Bank indexes are analysed in connection with the use of electronic plastic cards. Activity related to emission, by maintenance of electronic plastic cards expounded on the basis of normatively-legal acts regulative the indicated activity. In connection with the increasing role of the electronic pay systems, a structure and types of electronic plastic cards is resulted in the article, possibilities of expansion of application are rotined them as the mediums of exchange.