Застосування положень західних концепцій реформування виконавчої влади у перехідних країнах - Береза, А.В. (Держава і право, 2010)
Розглянуто перспективу застосування положень концепцій Нового державного управління та неовеберіанівської держави, розроблених у розвинених демократичних державах, для реформування виконавчої влади у перехідних країнах. Визначено особливості
запозичення досвіду у цій сфері в період демократизації.
Ключові слова: Нове державне управління, неовеберіанівська держава, виконавча
влада, демократизація, трансформація. Рассмотрена перспектива применения положений концепций Нового государственного управления и неовебериановского государства, разработанных в развитых демократических государствах, с целью реформирования исполнительной власти в переходных странах. Указаны особенности заимствования опыта в этой сфере в период

демократизации.

Ключевые слова: Новое государственное управление, неовебериановское государство, исполнительная власть, демократизация, трансформация. The possibility of application the conception of New Public Administration and
Neoweberian state, designed in the developed democratic states, to the reform of executive
power in transitions countries is considered. The conditions of adaptation the experience in
this field are defined.
Key words: New Public Administration, Neoweberian state, executive power, democratization, transformation.