Методологічні проблеми професійної орієнтації в України - Гільорме, Т.В. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Рассмотрено различны подходы к проблеме соответствия профессии и человеческого капитала, методологические аспекты проведения исследований в данном вопросе и влиянии «волн» научно–технического прогресса. Розглянуто різноманітні підходи до проблеми відповідності професії і людського капіталу, метрологічні аспекти проведення досліджень в даному питанні і вплив „хвиль” науково–технічного прогресу. It is considered approaches to a problem of conformity of a trade and the human capital, methodological aspects of carrying out of researches in the given question and influence of "waves" scientifically-technical progress are various.