Загальна характеристика правового регулювання експорту в Європейському Союзі - Пушкарьов, В.В. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена вивченню основних засад, на яких відбувається регулювання експорту з ЄС. Досліджується зміст Регламенту 2603/69 як основного нормативно правового акту, що містить загальні правила експортування товарів. З’ясовується, за якими критеріями розрізняються товари в ЄС, що експортуються, а також яким чином ці критерії впливають на встановлення правових режимів експорту Ключові слова: експорт товарів, правове регулювання, Європейський Союз, регламенти. В статье исследуются основные принципы, в соответствии с которыми осуществляется правовое регулирование экспорта из ЕС. Изучается содержание Регламента 2603/69 как основного нормативно правового акта, устанавливающего общие правила экспортирования товаров из ЕС. Определяются критерии градации экспортируемых товаров, на основании которых вводится различный правовой режим их экспорта