Правові засади державної мовної політики в Україні - Грицяк, Д.І. (Держава і право, 2010)
Висвітлено правову базу державної мовної політики України у найбільш важливих сферах суспільного життя – політичній, економічній, гуманітарній. Проаналізована Концепція державної мовної політики України, надано коментарі до деяких її положень. Здійснено дослідження українського законодавства щодо формування та реалізації державної мовної політики України. Освещена правовая база государственной языковой политики Украины в наиболее важных сферах общественной жизни – политической, экономической, гуманитарной. Проанализирована Концепция государственной языковой политики Украины, с предоставлением комментариев к некоторым ее положениям. Проведено исследование украинского законодательства касающегося формирования и реализации государственной языковой политики Украины. Deals with the legal framework of state language policy of Ukraine in the most important areas of public life political, economic, humanitarian. Analyzed the concept of state language policy in Ukraine, given the comments of some of its provisions. A separate study conducted Ukrainian legislation on the formation and implementation of language policy in Ukraine.