Визначення статусу Головного контрольно-ревізійного управління України в системі органів виконавчої влади в контексті адміністративної реформи - Король, В.М. (Держава і право, 2010)
Розбіжність у окремих нормативно правових актах України стосовно визначення

статусу та підпорядкування Головного контрольно-ревізійне управління України,

керівного органу державної контрольно ревізійної служби, уповноваженого на

здійснення контролюючих функцій від імені Кабінету Міністрів України, призначення

на посаду керівника зазначеного органу і відповідно визначення його місця у механізмі

державної влади потребує чіткого врегулювання в контексті адміністративно-правової реформи, запровадження публічної адміністрації та удосконалення системи органів виконавчої влади, пов'язаності з іншими гілками влади системою стримувань і

противаг.

Ключові слова: державне управління, державний орган, правовий статус, державна контрольно ревізійна служба, механізм державної влади, Головне контрольноревізійне управління України, контроль за використанням державних коштів Несоответствие у отдельных нормативно правовых актах Украины относительно определения статусу та подчинения Главного контрольно ревизионного управления

Украины, руководящего органа государственной контрольно ревизионной службы,

уполномоченного на осуществление контролирующих функций от имени Кабинета Министров Украины, назначение на должность руководителя указанного органа и соответственно определения его места в механизме государственной власти требует четкого урегулирования в контексте административно правовой реформы, внедрения публичной администрации та усовершенствования системы органов исполнительной власти, связи с другими ветвями власти системой сдерживания та противовесов.

Ключевые слова: государственное управление, государственный орган, правовой

статус, государственная контрольно ревизионная служба, механизм государственной власти, Главное контрольно ревизионное управление Украины, контроль использования

государственных средств. Inconsistency in some normative legal acts of Ukraine as regards determination of the
status and subordination of the Main Control and Revision Office of Ukraine, the chief authority of the state control and revision service, entitled for performance of controlling functions
on behalf of the Cabinet of Ministers of Ukraine, appointment of the Chairman of the mentioned authority and correspondingly determination of his/her place in the machinery of the
government require clear regulation in the context of administrative legal reform, introduction of public administration and improvement of the system of executive authorities, connection with other branches of power by the system of restraints and counterbalances.
Key words: public administration, state authority, legal status, the state control and revision service, machinery of the government, the Main Control and Revision Office of Ukraine,
control over use of public funds.