Етнополітична безпека в Україні: теорія і практика - Ціцуашвілі, Н.І. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена теоретико методологічному аналізу перших спроб напрацювання теорії етнополітичної безпеки в Україні. Визначається актуальність проблематики шляхом зясування чинних загроз етнополітичній безпеці країни з боку сусідніх
держав. Порівнюються визначення етнополітичної безпеки, запропоновані українськими науковцями. Аналізується українське законодавство з метою зясування можливості імплементації етнополітичної безпеки.
Ключові слова: етнополітична безпека, етнополітичні загрози, етнічність. Статья посвящена теоретико методологическому анализу первых попыток создания теории этнополитической безопасности в Украине. Определяется актуальность

проблематики путем выяснения действующих угроз этнополитической безопасности

страны со стороны соседних государств. Сравниваются определения этнополитической безопасности, предложенные украинскими исследователями. Анализируется украинское законодательство с целью выяснения возможности имплементации этнополитической безопасности.

Ключевые слова: этнополитическая безопасность, этнополитические угрозы, этничность. The article is devoted to theoretical analysis of the first attempts to create the theory of
ethnopolitical safety in Ukraine. The urgency oà the problem is determined by means of nowadays threats to etnopolitical safety from neighboring states. The definitions of ethnopilitical
safety by Ukrainian researchers are compared. The Ukrainian law is analyzed in order to find
the possibility to implementate etnopolitical safety.
Key words: etnopilitical safety, ethnopolitical threats, ethnicity.