Компромісні вирішення політичних питань в сучасній Україні - Москаленко, О.П. (Держава і право, 2010)
Розглядаються компромісні тенденції вирішення політичних питань, що сьогодні

пронизують політичне життя сучасної України. Розкривається суть таких понять як

«консенсус», «компроміс», підкреслюючи, що при аналізі стратегії компромісу слід спиратися на механізми досягнення консенсусу в реальній практиці.

Ключові слова: компроміс, консенсус, стратегія, конфлікт, демократія, політична

діяльність, політичне рішення, режим. Рассматриваются компромиссные тенденции решения политических вопросов, которые сегодня пронизывают политическую жизнь современной Украины. Раскрывается сущность таких понятий как «консенсус», «компромисс», подчеркивая, что при анализе стратегии компромисса следует опираться на механизмы достижения консенсуса в реальной практике.

Ключевые слова: компромисс, консенсус, стратегия, конфликт, демократия, политическая деятельность, политическое решение, режим. The article considers the compromise tendencies of resolving the political issues. The
author determines the essence of such as consensus», compromise». The special attention
should pay to mechanism of reaching consensus in the compromise strategy.
Key words: compromise, consensus, strategy, conflict, democracy, political decision,
regime.