Основні підходи до вивчення інформаційної політики - Турченко, Ю.В. (Держава і право, 2010)
Аналізується комплексний підхід щодо вивчення інформаційної політики, який дозволить сформувати найбільш повну уяву про зміст, принципи формування та функції
інформаційної політики. Також обрунтовується необхідність управління інформаційними процесами, головна роль в яких має належати державі.
Ключові слова: інформаційна політика, інформаційне суспільство, інформаційна
ера, інформатизація, економіка, суспільство, культура. Анализируется комплексный поход к изучению информационной политики, который

позволит сформулировать наиболее полное представление о сути, принципах формирования и функциях информационной политики. Также обосновывается необходимость

управления информационными процесами, главная роль в которых должна принадлежать государству.

Ключевые слова: информационная політика, информационное общество, информационная эра, информатизация, экономика, общество, культура. Main approaches to studying information policy are being analysed. It is emphasized that
only an integrated approach can create the most complete understanding of essence, the principles of forming information policy functions. Also the necessity of controlling information
processes is substantiated. It is emphasized that a state is of importance in controlling information processes. Key words: information policy, information society, information age, informatization,
economics, society, culture.